voor een objectief advies over uw rieten dak

logo
Rietendaken advies

                          Giethoorn
                  06-22460821

 

© MaatWerk Giethoorn 2011

Historie

Vanwege knieproblemen moest ik na 30 jaar stoppen met mijn rietdekkersbedrijf, maar mijn liefde voor het rietendak bleef. Vandaar dat het mij een leuke uitdaging lijkt om samen met u ervoor te zorgen dat u een rietendak heeft of krijgt waar u nog jarenlang plezier aan beleefd.

Ontelbare hoeveelheden riet zijn er in de loop der jaren door mijn handen gegaan, zowel als rietdekker maar ook als rietsnijder, heb ik vele (misschien wel alle) rietsoorten mogen aanschouwen. Mede door mijn onbedwingbare nieuwsgierigheid durf ik te zeggen, dat ik alle innovaties op rietdekgebied ken en dat ik daarbij het ouderwetse vakmanschap zeker niet uit het oog ben verloren.

Omdat ik niet gerelateerd ben aan welke rietdekker dan ook, kan ik u geheel onafhankelijk van advies voorzien.

Door de sloten

Geen dak is gelijk en lang niet alle riet kan zomaar overal worden verwerkt. De kwaliteit van het riet zal altijd een belangrijke rol spelen in de levensduur van het dak. Ik heb daken gezien die voor het oog prachtig waren gedekt, maar ik wist al dat er binnen 8 jaar problemen zouden ontstaan.

Wat goed riet is, is afhankelijk van vele factoren o.a. van: snelheid van groeien, op welke bodemsoort groeit het riet, de hoeveelheid vers water die de plant tot zijn beschikking heeft, hoe is het riet gesneden en behandeld en hoe is het riet bewaard. En natuurlijk bepaald de vakbekwaamheid van de rietdekker voor een groot deel de levensduur van het dak.